Проблема в електриці.
Проблема в електриці.
Останній рік-два виникла проблема в авто. При заведенні (особливо часто в холодну пору року) можуть виникнути проблеми - починає мигати приборна панель, щелкати і вимикається, при цьому завести машину як правило не виходить і приходиться віднувати клему на акумуляторі і знову підєднувати, після чого заводиться нормально. Взагалі авто заводиться погано (грішив на акумулятор , але ток нормальний).
Ще продовження цієї проблеми з електрикою, рідко але буває взагалі повне пропадання електрики і навіть аварійка непрацює (як правило таке відбувається коли машина невдало глохне на передачі).
Можливо у когось були такі проблеми і хтось знає в чому може бути причина? Я думаю може це проблема з мозгами
Ще продовження цієї проблеми з електрикою, рідко але буває взагалі повне пропадання електрики і навіть аварійка непрацює (як правило таке відбувається коли машина невдало глохне на передачі).
Можливо у когось були такі проблеми і хтось знає в чому може бути причина? Я думаю може це проблема з мозгами
-
papaev
- Администратор
- Автомобиль: BYD F6
Re: Проблема в електриці.
в ключе личинка имобилайзера есть? (скорее всего нет но вдруг)
Мигание и щелчки = дохлый аккум. Поставьте его для начала на полную зарядку.
У меня был стартер китайский который при 12.2 12.1 заводил но с трудом, поменял этим летом и аккум и стартер (восстановил заводской) и в итоге он 2ы в ноябре отказывался крутить при 12.3 (после недельного простоя) пока аккум полностью не зарядил (аккуму 4 месяца было).
это уже похоже на беду с блоком предов под капотом.
Начните с зарядки аккумулятора + клемы почистите так же если есть окисление. Плюс я бы в момент глюка для теста отключил бы водительский блок стеклоподъемников, он может давать кучу глюков, сразу можете пластмаску отщелкнуть из карты, чтобы потом только разъем скинуть.
Мигание и щелчки = дохлый аккум. Поставьте его для начала на полную зарядку.
У меня был стартер китайский который при 12.2 12.1 заводил но с трудом, поменял этим летом и аккум и стартер (восстановил заводской) и в итоге он 2ы в ноябре отказывался крутить при 12.3 (после недельного простоя) пока аккум полностью не зарядил (аккуму 4 месяца было).
это уже похоже на беду с блоком предов под капотом.
Начните с зарядки аккумулятора + клемы почистите так же если есть окисление. Плюс я бы в момент глюка для теста отключил бы водительский блок стеклоподъемников, он может давать кучу глюков, сразу можете пластмаску отщелкнуть из карты, чтобы потом только разъем скинуть.
Дякую. Ключі личинки немає. Зачишу всі клеми і подивлюсь що там з зарядом акумулятора, але наче коли міряв то було 13 в незаведеному двигуну.
А взагалі така проблема при заведенні проявляється дуже часто в осінньо-зимовий період (кожний день), літом дуже рідко таке буває, що дуже дивує.
А взагалі така проблема при заведенні проявляється дуже часто в осінньо-зимовий період (кожний день), літом дуже рідко таке буває, що дуже дивує.
При цьому хочеться додати що якщо при повороті ключа вже відбулось таке (шелчки, мигання приборки і певний нехарактерний звук), то наступні спроби заведення як правило є невдалими і вирішується ця проблема шляхом відкидання клем і повторним запуском.
-
papaev
- Администратор
Раз личинки нету = иммобилайзер сразу откидываем ибо его нет.Василь123 писав: 31 грудня 2024, 04:34 Дякую. Ключі личинки немає. Зачишу всі клеми і подивлюсь що там з зарядом акумулятора, але наче коли міряв то було 13 в незаведеному двигуну.
Ну 13 если машина сутки постояла быть не должно, ибо полностью заряженный новый аккум через сутки это 12.7
Аккумулятору сколько лет? Плюс марка его.А взагалі така проблема при заведенні проявляється дуже часто в осінньо-зимовий період (кожний день), літом дуже рідко таке буває, що дуже дивує.
Ну раз это бывает и летом то опять же возвращаемся к аккумулятору. Какие пробеги при этом у машины за последние пару недель перед проблемой? короткие по городу, или трасса или вообще выезжаем раз в неделю?
Так же стартер когда обслуживали / меняли? может и его пора в переборку отдать.
После можете генератор тоже померять сколько выдает при полной нагрузке (включите фары климат музыку туманки и померяйте на холостых).
Если есть у кого-то из знакомых бустер, лучше его подкиньте вместо снятия клемы, я более чем уверен, что все заведется моментально.При цьому хочеться додати що якщо при повороті ключа вже відбулось таке (шелчки, мигання приборки і певний нехарактерний звук), то наступні спроби заведення як правило є невдалими і вирішується ця проблема шляхом відкидання клем і повторним запуском.
Я летом с подобной проблемой воевал, закончилось тем, что стартер перебрался аккум сменился (можно было не менять) и блок стеклоподъемников тоже сменился который начал аккум высаживать какого-то черта.
Сигналка при этом же штатная?
П.С. почему я предлагаю откинуть стеклоподъемники, чтобы исключить глюки сигналки
Ця проблема давня, приблизно 3 роки. Але якщо раніше це було рідко (декілька разів на рік) , то зараз це практично кожного разу при заведенні. Машина їздить переважно по місту (робота -дом). Центальний замок та нештатна сигналка (якою не користуюсь). Стартер не замінював та не ремонтував. Зранку на холодну 12,9 -13,05 В., заведена на холодну 15 в. Коли поїздив при увімкненних фарах, двигуну і світлі в салоні - 14,3-14,5 В, при вимкненних фарах і двигуну - 13,2 В. Можливо мультиметр несправний і так показує. Останній тижні на ніч відкидую клему (щоб перевірити чи садить щось акум), але проблема всеодно є.
Спробую перевірити акумулятор (знацти новий чи бустер) і зачистити контакти
Спробую перевірити акумулятор (знацти новий чи бустер) і зачистити контакти
-
papaev
- Администратор
Ну мультиметр явно слегка не то показывает. Начните с того, что написали.
Стартеру получается 12-13 лет? тогда явно ему пора на замену щеток хотябы и тогда я бы начал с него.
Центральный замок... у нас вроде все комплектации с сигналкой. (откройте окошко, либо сядьте внутрь закройте центральный замок и через 60 секунд дерните штырь закрытия двери либо капот с багажником сигналка должна начать выть главное время выждать)
Стартеру получается 12-13 лет? тогда явно ему пора на замену щеток хотябы и тогда я бы начал с него.
Центральный замок... у нас вроде все комплектации с сигналкой. (откройте окошко, либо сядьте внутрь закройте центральный замок и через 60 секунд дерните штырь закрытия двери либо капот с багажником сигналка должна начать выть главное время выждать)
И у аккума опять же всегда недозарядМашина їздить переважно по місту (робота -дом)
І так, наче з проблемою що авто погано заводиться вирішив (далі буде видно). Було все просто, контакти запобіжника в проводі який йде від акумулятора і вмонтований в нього (провод що потонше і напевно йде до ЕБУ) окислились. Зачистив їх і наче заводиться нормально (можливо в майбутньому приїдеться замінювати запобіжник разом з місцем його підєднання.
Але зявилась давня проблема -інколи авто не глохне після вимкнення запалення. Вимкнути можливо після повторного прокручування стартером.
Але зявилась давня проблема -інколи авто не глохне після вимкнення запалення. Вимкнути можливо після повторного прокручування стартером.
-
23233Володимир23233
Електрика в цих машинах часто буває капець яка дивна , в мене наприклад коли авто довго працює і виключаєш кондиціонер або зимою обігрівач , тобто скидаєш нагрузку з мотора , обороти йдуть верх до 2000 , міняв вже всі датчики по мотору але так і не вилікував це
-
papaev
- Администратор
Василь123 - ну я бы еще стартер перебрал все таки. Насчет зажигания такой проблемы у меня не было, но судя по гуглу из простейшего попробуйте бензин сменить на другой или свечи, а дабы не крутить стартер сразу как машина не заглохла нажмите газ в пол.